Brommaboken 2020

Nu har årets Brommabok skickats ut till alla medlemmar!

I Brommaboken 2020 kan man läsa om

Brommakrönika 2019

Monteliusmedaljen till Nils Ringstedt

Voltazonen - ett parkbälte i Bromma

Så kom el, vatten ovh telefon till området Bromma Kyrka

Vi som växte upp på Höjden

Ett mörklagt Södra Ängby

Drottning Kristinas källa

Södra Ängby från nytt liv

Klingande slottspark

Fornminnesvården i Bromma är också miljövård

Bromma flygplats i årskrönikorna 1977-2018

Bokanmälan om Johannesfreds 1950-1970

Vardagsliv vid en villaväg

Dessutom bilder från dagens Bromma, verksamhetsberättelse för 2019 och inledande text från redaktionskommitéen.

Föreningen vill rikta ett stort tack till författarna som varit med och skapat Brommaboken 2020!

Är du medlem men har inte fått din bok? Hör av dig till oss så ska vi hjälpa dig att reda ut varför! info@brommahembygd.se

Är du inte medlem, men vill ha Brommaboken 2020? För 150 kr får du både medlemskap i Bromma hembygdsförening och årets Brommabok. Längst ner på sidan kan du läsa mer om medlemskapet.

Brommaboken 2020. Foto: Petra Söderholm

Årsböckerna säljs för följande pris:

År 1930 – 1999       10 kr/styck

År 2000 – 2019       50 kr/styck

Å 2020                   150 kr

Är du intresserad av en äldre Brommabok, finns de till försäljning

Brommaboken, som är föreningens årsbok, har kommit ut varje år sedan 1930. Det är en unik informationskälla för den som vill lära sig mer om Bromma.  Många årgångar finns på biblioteken i Bromma, men äldre årgångar finns också till salu hos föreningen. En index-förteckning över årsböckernas innehåll 1930-1999 finns här.